Totalul afișărilor de pagină

luni, 1 august 2011

EXCELENTZA UMANA...singura solutie

      Toti cei care s-au preocupat de intelegerea si "rezolvarile posibile" ale pretinsei drame umane au fost obligati sa inteleaga si sa spuna, desigur, cam aceleasi lucruri. Un mare numitor comun observat de majoritatea este acela ca...nimeni nu stie cu adevarat ce isi doreste. Poti intreba orice om ce nu isi doreste si iti va insira un pomelnic intreg, dar cand il intrebi, OK, dar de dorit cam ce ti-ai dori tu sa fii/sa faci, de-a ce te-ar face fericit sa te joci, raspunsul este unul singur: NU STIU, nu m-am gandit sau variante ale unei indecizii depline. Cand privesti la acel om simti ca te afli intr-o gara intens circulata de potentialitati de itinerarii, iar acea fiinta sta si asteapta ca ceva, un tren eventual, sa il ia si sa il poarte spre o destinatie eventual SIGURA SI MINUNATA, dar el nu se va sui niciodata din proprie initiativa in vreunul...
       DACA, lucrand cu el, reusesti sa il constientizezi ca o astfel de viata este firesc sa fie la voia valurilor, vanturilor, ca daca el nu isi creeaza viata singur un altul o va face pentru el, vei reusi sa mobilizezi cei 5% minte constienta. Desigur cand te referi la "un altul", tu stii ca de fapt va derula din subconstient programarile facute prin conditionare de catre cei care i-au amprentat existenta: parintii, dascalii, contextele si conjuncturile care l-au facut sa creada ca stie si ca poate...Nu este constient de infinitele capcane experientiale care se deruleaza din acel "loc" si nu arareori le gaseste ca fiind firesti, ca ii definesc "lumea lui".
       Cel mai delicat este ca acea "lume a lui" este alcatuita din sentimente si ganduri cu caracter de "fundal", deci care par a nu avea nici consistentza si nici virulentza. Este ca un "gust" de fundal pe care il ai pe limba in permanentza, si indiferent ce mai bagi in gura, el este...o prezentza permanenta. Prin aceasta aparent nonvirulenta prezenta permanenta, se asigura o mereu aceeasi "solicitare" experientiala catre Mintea Universala de a-ti tot aduce mereu si mereu aceleasi lectii limitative, care merg pana la a te innebuni. Acest fundal de sentimente este alctuit in general de programe luate in prima copilarie si se refera la incompetentza, mic si slab, nu poti niciodata, inadecvare...s.m.m.a.
       Deci, DACA a fost depasita faza de prima constientizare si se incepe reprogramarea constienta, apare in mod cert inconsecventa, lipsa capacitatii de a focusa mintea pe un obiectiv, fara interventia gandurilor aleatorii. Cei care ajung in acest punct sunt si cei care considera repede ca "the secret" nu functioneaza...
       La acest punct nu pot sa nu fac o substantiala digresiune, deoarece se constituie in trista capcana pentru multi. Cand privesti "oferta" asa ziselor "cai spirituale" si a asa ziselor doctrine, vei observa ca par valide doua, care apar a se bate cap in cap. Una dintre ele subliniaza ca drumul catre TINE este un drum al DISCIPLINEI, al rigorilor de tot felul, al atentiei, discernamantului consecutiv, etc.
       Un aparent altul, care de fapt a plecat dintr-o metoda, se refera la a obtine pacea prin autoacceptare si acceptare a lucrurilor, asa cum sunt. Aceasta "alunecare" insa mie nu mi se pare intamplatoare , si am toate motivele sa cred ca promotorii acestei pretinse cai nu au avut intentiile cele mai cinstite. Spun asta din proprie experientza, pe drumul meu, si o spun si din experientza obtinuta interactionand cu cei care incearca sa se regaseasca.
      Deci as vrea sa subliniez limpede: drumul catre tine este un drum DIFICIL, el trebuie tratat cu toata seriozitatea pentru ca ai la dispozitie un raport dramatic de 5% versus 95% care te lucreaza permanent, inclusiv si mai ales in somn, dificultatea este corect subliniata de toti maestrii citati de filmul "lo sfidante" pe care vi-l recomand sa il vedeti de cel putin cateva ori si il gasiti pe acest link:
"lo sfidante"
      Ca orice, trebuie corect intelese toate: desigur este util sa faci pace in interiorul tau, sa nu mentii focare de tensiune deoarece ele ar consuma tot energia vietii tale. De buna seama trebuie sa te accepti, sa te cunosti bine si abia apoi stii de unde trebuie sa PLECI, nu sa zici ok, asta sunt si e totul cum este. Este foarte util sa fii vigilent deoarece interesul mintii subconstiente este ca TU SA NU SCHIMBI NIMIC, altfel ea va trebui sa simta disconfort in manevrarea cliseelor cu care ea percepe lumea. Din pacate multi se impotmolesc atunci cand gasesc indicatii asa zis spirituale si care se pliaza perfect interpretarii facile a mintii. Sunt multe adevaruri spuse in anumite contexte si care apoi sunt scoase si plasate la un alt nivel, dand nastere, din neintelegere proprie sau din interes, la confuzii. Pot enumera cu sutele astfel de exemple. 
      Este si motiovul pentru care, ACUM, cand nivelul de constientza ar trebui sa duca la concluzia de viatza experimentata ca UNA SUNTEM, separarea a atins cote absolut incredibile. Este de fapt maxima, cred ca mai mult nici nu ne putem inchide fara a iesi din "viata"...Acest fals interpretat "imi sunt suficient",  nu a fost luat ca necesitatea intregirii noastra interioare pentru a putea relationa centrati unii cu altii ci dimpotriva, ca argument pentru insingurare, solitudine, confort al...mortii. Ca urmare toti ne vaitam ca nu avem parteneri sau spatiu de viata si fiecare incearca sa se izoleze in spatii "proprii", apte de fapt sa asigure viata si adapost confortabil pentru mai multi. Pentru a le obtine suntem in stare de orice, iar de "profitat" de toata aceasta zapaceala nu poate profita decat, eventual, vechiul sistem acum agonic. 
       Cel pornit pe un drum REAL al regasirii de sine va trebui sa nu accepte in nici un caz preocuparea pentru confort psihologic deoarece ...este in dezinteresul sau. Dimpotriva, va trebui sa constentizeze ca daca confortul a aparut, el este pe cale de a se pierde.
       La confort este firesc sa ajungi, dar el va apare doar ca urmare a intelegerii pe deplin a mecanismelor Creatiei, a modului in care relationezi cu Totul si in special cand exercitiul de viata confirma ca TU AI DEVENIT ACEA INTELEGERE. A te lasa pacalit, pentru ca tensiunile s-au diminuat deoarece anumite concepte logice te fac sa nu mai traiesti stresul, ca ai inteles ca o gandire pozitiva este preferabila uneia negative in limita celor 5%, aia se constituie doar intr-o prima faza si nu are a face cu recuperarea valorilor Sinelui. 
       Atributele sinelui, respectiv omniscienta, omnipotenta si omniprezenta au in vedere nivele de vibratie, energie, pace si armonie foarte profunde, care rezulta dintr-o calatorie constienta si nu facila, prin renuntarea la toate mastile propuse de subconstient.


......voi continua cu o postare-UN JOC !

Un comentariu: