Totalul afișărilor de pagină

joi, 4 august 2011

...nu sunt... cu minte!

      Cand ai de spus lucruri "grele", uneori e intelept sa...dai vina pe altii. Ceea ce am si eu de gand, din simplul motiv ca, in infinitul "tablou" al programelor din subconstient, cele doua aspecte tratate de osho s-au dovedit de-a dreptul...dezastruoase, in evolutia catre constientza deplina. Ele sunt atat de adanc inradacinate in subconstient incat constientza de cele mai multe ori...refuza sa le priveasca cu atentie! Nu dau nume! sic...
       Partea cu adevarat "parsiva" in aceste aspecte este ca aduce dupa ele trairea in frecventa specifica inconstientei lor, adica iar si iar in minte...Ma plec in fata curajului abrupt a lui osho in tratarea acestor subiecte si multumesc Melindei-Ingerasul Iubirii, care mi l-a "ridicat la fileu".


Osho – Casatoria si copiii
  
I: Ai fost vreodata aproape de a te casatori?
O: Nu, niciodata.
Eu sunt impotriva casatoriei de la inceput, pentru ca asta inseamna  sa iti tai legatura cu libertatea. Te atasezi legal de o femeie sau de un barbat, nu, Libertatea pentru mine este valoarea fundamentala, nu este nimic mai inalt ca libertatea. A fost dificil, pentru ca m-am luptat de la inceput.
Parintii mei au fost in dificultate, familia mea a fost in dificultate, dar le-am spus in deplina claritate
Ca nu ma voi casatori.
Ei ar fi fost perfect fericiti daca as fi devenit un calugar celibatar. Am spus, NU,
Eu nu o sa fiu nici macar un calugar celibatar.
Asta a fost problema lor: daca as fi fost un calugar celibatar ei ar fi fost fericiti. De fapt, ei s-ar fi simtit mandri pentru ca fiul lor a devenit un calugar mare
Am spus: Nu, ambele duc in sant.
 Ma voi duce exact pe calea de mijloc, pe muchie. Si m-am bucurat teribil de plimbare.
I: Deci, ce ai spune acum la toti omenii din lume care sunt casatoriti? Ar trebui cu totii sa divorteze?
O: Toti ar trebui sa divorteze,fara exceptii. Oamenii se vor intalni si iubi fiecare, ocazional, cand oportunitatea apare.
Acolo nu ar fi stari urate, cand o sotie va face dragoste cu un barbat pe care nici nu il mai iubeste, dar ea trebuie sa isi ideplineasca datoria.
Barbatul isi indeplineste datoria: cand face dragoste cu o femeie poate se gandeste la alta femeie, ea s- ar gandi la alt barbat.
Ce fel de societate nevrotica ati creat voi?
Daca nu va iubiti intre voi, ar fi bine sa fiti oameni si sa spuneti cinstit ca a fost frumos impreuna,dar acum s-a terminat. Spune la revedere.
As vrea sa dispara casatoria complet din lume, si impreuna cu casatoria si divortul va disparea. Odata cu casatoria, prostitutia va disparea.
Odata cu casatoria, va disparea majoritatea muncii de preot.
Odata cu casatoria aproape 99%  din munca de psihanalisti, terapeuti, psihiatri va disparea. Casatoria este cea care creaza tot felul de perversiuni psihologice, reprimari,vina.
Este pur si simplu uman cand vezi o femeie frumoasa si ai vrea sa-ti petreci ceva timp cu ea.
Nu este nevoie de aprobarea lui Dumnezeu pentru asta, chiar si Dumnezeul tau a  comis violul cu fecioara Maria, fara acordul ei.
I: Crezi aceea poveste?
O: Cred in aceasta poveste deorece dovedeste ca Dumnezeul tau este un violator. Altfel nu as crede aceasta poveste.
Isus trebuie sa fie un bastard, este clar ca nu era fiul lui Iosif, si aceasta minunata poveste a fost inventata ca sa ascunda toata treaba .
I: L-a avut pe Dumnezeu sa-i faca treaba!
O: Ei spun ca Dumnezeu este o trinitate: Dumnezeu, Sfantul Duh si Fiul. Duhul Sfant a facut-o, dar este o parte din Dumnezeu.
Este exact ca mana mea este o parte din mine,si organele genitale sunt parte din tine. Duhul Sfant este o parte din Dumnezeu, poate este organele lui genitale.
Altfel, cum a reusit  sa faca o fata virgina gravida?
I:  Ce spui despre responsabilitatiile in familie, responsabilitatile partenerilor casatoriti fata de copii lor?
O: Copii ar fi resposabilitatea comunitatii,nu a familiei. Familia este cea care creaza groaznice probleme  in mintile copiilor. Le dau  toate bolile lor, toate superstitiile lor, toate ideiile lor stupide, teologii, religii, partide politice. Constrang copilul.
Copilul trebuie sa fie eliberat de familie. Daca vrei un om nou, familia este cea mai urata institutie, timpul ei s-a terminat.
Ar trebui inlocuita de comunitate, si apoi va fi foarte usor-comunitatea va avea grija de toti copiii. Acolo va  fi tata, mama, se pot intalni cu copilul, copilul se poate intalni cu ei.
Dar fundamental este responsabiltatea comunitatii sa aibe grija de copii.
Copiii vor avea multi unchi si multe matusi, si vor avea mai multe oportunitati pentru  contactul uman cu diferite tipuri de oameni. Vor fi imens de dotati. Copiii nostrii sunt foarte impovarati; ei cunosc doar un singur barbat, o singura femeie, si ei cunosc constant discutiile dintre cei doi.
Femeia  este cicalitoare cu barbatul, sotul bate femeia. Si asta este  ceea ce ii pregatesti tu sa fie: Baiatul tau te va copia, el va fi copia ta de carbon,   vrei - nu vrei. Fiica  ta o va copia pe sotia ta, fie ca vrei fie ca nu.
De aceea nici un baiat nu ar trebui sa isi ierte tatal, si nici o fiica sa isi ierte mama.Ei le distrug viata.
Este absolut psihologic, un fenomen dovedit. Dar daca comunitatea are grija de ei, apoi ei vor avea experienta mai multor oameni diferiti.
Este experienta mea ca fiecare om este atat de unic!
Cu cat ai mai multe contacte, intimitati, relatii de iubire, cu atat mai imbogatit vei fi.
filmul aici
      Inainte de a incepe orice discutie, am sa va rog sa NU UITATI ce este Osho si cum anume functioneaza un Iluminat in cadrul Creatiei. La fel ca Buddha sau Iisus si ca toti cei care au ajuns constiintze pe deplin constiente si Osho a avut simultan mai multe modalitati de a (se) Manifesta.      Cea vizibila pentru toata lumea a fost discursul sau, numeroasele consemnari si realizarea ashramelor. 
       Dar mult mai important a fost ce nu are materialitate aparenta, anume faptul ca a amprentat puternic  subconstientul colectiv cat si faptul ca tot ce el A AVUT MENIREA SA ADUCA in acest plan, a fost DEFINITIV "SCRIS" IN FIECARE ATOM SI CELULA DIN NOI TOTI. El,ca orice constiintza pe deplin constienta, chiar stia ca Creatia este HOLOGRAFICA si desigur a fi constient de ceva inseamna ca chiar aduci acea realitate in manifestare.
       Am facut aceasta introducere deoarece nu m-ar bucura prea mult polemici zadarnice si filozofice facute in frecvente ale mintii, despre ceva CE NU ESTE DISCUTABIL. Asa arata Creatia iar DACA CUMVA NU VA PLACE, faceti o reclamatie Creatorului. E simplu!
       Deci, acum dupa ce m-am asigurat ca stiti bine ca nu intru in polemici despre acest subiect, pot sa mai adaug si alte detalii. La fel ca si Iisus si Osho a venit IN TIMPUL SAU, si a avut un discurs potrivit cu contextul/conjunctura in care a vorbit. Esenta celor afirmate ramane valabila si NU EMANA DE LA EL ci...PRIN EL! Detaliile tin de public, locatie, timp pe alocuri...Ideile pe care el le spune nu ii apartin, desi le-a invelit intr-o forma personala ca sa fie mai vii, si toti Iluminatii au fost obligati sa recunoasca exact aceste adevaruri. De altfel in anumite comunitati de-a lungul vremii s-a si practicat si se practica exact aceste viziuni. Exemplu desigur comunitatea Esenienilor, din care provenea Iisus si a carei continuatori se vor Mormonii de astazi.
       Nimeni nu trebuie sa fie socat de modul in care vorbeste despre Dumnezeu - se refera la acel dumnezeu personificat si la legendele bisericii, care desigur nu au cum sa aiba relevantza in constiinta Constienta.
     Discursul sau adresandu-se nivelului de masa, este firesc sa intelegem bine acest fapt. El NU AFIRMA ca ceea ce spune ESTE LEGE COMPORTAMENTALA MAXIMA in experimentarea vietii. Nici nu obliga pe nimeni la nimic. Doar afirma cum ar arata o anume vindecare in constiinta subconstienta, unde aceste pretinse valori sunt derulate ca sabloane mentale.
     Cum viata se desfasoara doar IN ACUM, este absolut firesc sa vezi ca orice contract -fie el si marital- nu poate fi decat ...un vis al mintii, despre un viitor despre care evident nu poti stii absolut nimic, deci este invalid apriori. Acest gen de trezire este cel pe care se bazeaza discursul sau. Asta neinsemnand -evident- ca poate exista experientza mai inalta sau mai DE DORIT, decat aceea in care partenerii unei relatii se revalideaza reciproc in fiecare ACUM, prin toate valentele posibile unei relationari constiente. Dar pana simtim parteneriatele sau copiii ca pe o limitare, cum am putea visa macar sa vorbim de Iubire? Desigur vazute contractual, sunt doar motiv de  frustrari si deci de psihoze.
       Oricum nu trebuie uitat ca "templele relatiilor", cum bine le-a denumit Greg Braden, sunt OPORTUNITATEA  experientiala de a ne tot oglindi.  Ca atare ne vom dori oglinzi cat mai limpezi si cei care se vaita ca nu se afla in parteneriatul dorit vor trebui sa constientizeze bine ca ei nu isi acorda accesul la un astfel de parteneriat, nimeni altul. Ori nu sunt si ca atare nici nu pot cere oglindiri limpezi, ori NU LE-A FOST COMOD sa fie limpede oglinditi.
       In astfel de cazuri ori ne vaitam la infinit, ori alegem o cale caldicica, in care incercam sa ne multumim atat personalitatea cat si sinele, pacalindu-ne inca odata. Oricum aceste variante neducand la ceea ce Iisus a incercat sa sugereze prin "cand doi in numele meu-IUBIRE- se vor aduna", va trebui iar sa constatam candva ca negocierile sunt ale mintii si ca povestea cu Saraha si fauritoarea de sageti este TOT CE AR FI FOST UTIL SA EXPERIMENTAM-desigur in varianta proprie.
        Din proprie experientza eu va asigur ca toate impotrivirile mintii nu sunt menite sa duca la nici un alt rezultat decat la concluzia ca fundamental ai fost prost si doar te-ai irosit. Si chiar nu mi-as permite sa vorbesc decat foarte serios despre acest subiect...pentru cei care au urechi de auzit!!!





6 comentarii:

  1. Mda...asa este , dar cati au curajul sa faca asta? Renuntarea la casatorie ar schimba total oamenii. Numai ca nu sunt pregatiti, inca esti privit ca fiind imoral daca iti permiti sa iubesti. Trebuie sa fim sinceri si sa acceptam faptul ca majoritatea casatoriilor sunt facute din oricare alt motiv decat iubirea.....Restul discutam.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur mult,fata, ca ai avut bucuria/curajul sa te manifesti la acest subirct. NAMASTE-pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Relatia cu celalalt e bazata pe nevoia acoperirii unor lipsuri iluzorii... Invat sa relationez cu mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum poti sa stii daca doua persoane sint casatorite??Simplu !!Cind vezi un barbat si o femeie ca se tin de mina si sint tristi amindoi,aia sint casatorizi!!!Anarhia,un termine ce societatea nu poate aceta! daca gindesti,te comporti asa cum simti refuzi ori ce tip de dependenta societatea te inchide in spital de nebuni!!!!UNDE ESTE LIBERTATEA FIECARUI DIN NOI! LIBERTATEA INSEAMNA SA PUTEM DECIDE IN ORICE ASPECT DIN VIATA NOASTRA FARA A FI CONSTRINS IN NICI UN FEL!! Socetatea nu face alt ceva de cit sa te oblige sa consumi ,sa depinzi de ceva!!

    RăspundețiȘtergere
  5. mie cel mai mult mi-a placut aceasta:"cand doi in numele meu-IUBIRE- se vor aduna".
    mi-am zis:oau,aceste cuvinte nu le stiam!
    si nu ma satur sa le privesc,si sa patrund in lumea lor,...lumea mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. daca suntem de acord cu faptul ca AM ALES sa venim ACUM AICI ca sa experimentam, atunci inseamna ca AM ALES sa traim "casatoria" la cel mai "de jos" nivel posibil, pentru ca, pe masura ce ne trezim, sa regasim adevaratul ei sens, cel SACRU, de IUBIRE DIVINA.

    NAMASTE!

    RăspundețiȘtergere