Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 martie 2012

un sfarsit si...UN NOU INCEPUT !

Astazi voi provoca un mic, MARE CUTREMUR!
Cum asa?
Simplu: am de gand sa incep un nou site si un grup de discutii pe yahoo. Ce e SCANDALOS in asta? Pai este, faptul ca va fi un spatiu...intim!
Si aici va rog sa meditam putin: nu v-ar fi util sa considerati ca eu produc/generez o separare! Va trebui sa intelegeti SUPERIOR o seama de lucruri. Atunci cand vorbesti pentru ORICINE DA CLIK, atunci ceea ce vorbesti sufera o anume autocenzurare, indiferent de cat de eliberat ai fi tu. O faci din armonie pentru "adevarurile generale". O faci pentru ca sa nu fi gresit inteles si sa generezi, in loc de un grad de pace si armonie suplimentar, dimpotriva teama sau panica. Este ca si cand eu am o piscina si invit, pe cei MATURI si fara nazuri, sa isi aminteasca ca nu sunt vinovati nicicum de anatomia corpurilor lor, si daca SI EI CONSIDERA, sunt bineveniti in spatiul intim al piscinei sa se bucure de soare si apa, fara chilot pe ei. Desigur NU ORICINE va urma aceasta invitatie. Ca sa nu scandalizez pe cei care inca "judeca", ma angajez astfel sa asigur intimitatea celor care vor sa se bucure alaturi de mine de anumite profunzimi ale ADEVARULUI DE DINCOLO DE PUNCTUL ZERO.
DECI, nu separare fac eu, sau nu eu sunt cel care alege fundamental, ci fiecare dintre voi, prin propriul lui nivel de intelegere, se pozitioneaza "cumva" fata de acest fenomen: aparitia unei noi comunitati, inca virtuale, care va fi alcatuita din fiinte mature, care macar conceptual sunt dispuse sa priveasca catre "dincolo de punctul zero".
Site-ul probabil se va numi chiar conform cu ghilimelele anterioare, am sa il fac in google sites si voi vedea exact care sunt mijloacele cele mai potrivite de a-l face privat. 
Acest blog a fost la indemana tuturor si pe un limbaj destul de normal. Cu toate astea, au fost si reflectari ale unor cumplite neintelegeri, una destul de recenta ajungand chiar zilele trecute la cunostiinta mea. Este unul din motivele care ma fac sa iau acest tip de initiativa. Un alt firesc rezulta din faptul ca REZONANTA este cea care asigura o reala comunicare intre noi. Oricum cei care sunt situati pe un alt nivel de vibratie/cunoastere/intelegere ar irosi timpul citind. Nu ca ma iluzionez eu ca voi, cei care veti fi in jurul "piscinei" imaginare, chiar ati fi deja apti de a fi atins macar "punctul zero" in constiintele care sunteti, dar ne jucam putin "ca si cand", pentru ca doar asa putem face pasi inainte. Vom incerca sa "tragem cu ochiul", catre ceea ce ar fi normalul de dupa...
Un alt simpatic argument ar fi textul lui Brandon, gasit tradus pe "Da mai departe" si pe care probabil multi deja l-ati citit. 
Cei care ma stiu, cunosc ca eu spun de multa vreme exact aceleasi lucruri, insistand asupra faptului ca e util sa intelegem odata ceea ce au spus majoritatea Iluminatilor, si anume ca noi trebuie sa intelegem ca SUNTEM AICI PENTRU A (NE) DARUI si nu pentru a tot cersi, indiferent ce.
http://www.damaideparte.ro/index.php/despre-2012-scrisoarea-lui-gregg-braden-catre-comunitate/6268/
Desigur, poate ar fi fost de dorit ca experienta sa fi fost intr-un punct mai inalt, sa fim deja apti sa facem comunitati viabile atat economic cat si ca experienta colectiva pe un areal "fizic", desigur poate ca anumite conditii deja sunt intrunite...cu toate astea, daca privim atent IN NOI, va trebui sa acceptam ca inca nu suntem apti pentru asa ceva, ca inca fiecare are anumite perceptii si ca atare si creaza functie de vechile tipare/conditionari/paradigma de gandire. Asa stand lucrurile, orice ai incerca sa "incropesti", ar fi nealiniat si sortit inca esecului. Cam ce a comentat Dialara zilele trecute.Blogul ei Pentru ca "drama" experientiala nu e ca nu reusim sa aducem inca in manifestare ceea ce intentionam, ci ca oricum aducem ceva, dar care numai armonie inca nu este.
Ne-am extins ca si corpuri de constiinta, am adunat si ceva mai multa energie, dar cand "privim" la informatia care inca este vehiculata in noi, parca prea confortabil nu e cazul sa ne simtim...


Filmuletul a fost mai mult o DIVERSIUNE.
Se tot vorbeste despre "floarea vietii".

Dar ati inteles oare exact CE REPREZINTA?
Este reprezentarea grafica a unui patern reprezentand ARMONIA RELATIONALA. Are la baza relatia dintre doua puncte de manifestare, exact ca in gif-ul postat mai sus.
Punctului zero de constienta i-ar corspunde intelegerea PROFUNDA a firescului echidistantei si a faptului ca ORICE se manifesta este datorat UNUI PUNCT.Acel punct e CENTRUL TAU. 
Ceea ce ESTE INCA DE DOBANDIT este exact constientizarea corectei raportari la orice relatie, CENTRUL CARE TU ESTI, cu periferia manifestarilor din jur. Asta va fi consecutiv intelegerilor profunde privind importanta anumitor moduri de a "privi" viata. Cata vreme admiti ca poate exista "al meu", floarea vietii pe care o generezi, cu centrul in centrul tau, va fi o constructie chinuita rau, fara pic de armonie. Ceva perceput ca al tau sau apropiat va fi diferit si nu echidistant in raport cu ceva/cineva care nu e "al tau".
Aici sunt ADEVARATELE CONDITIONARI, care ne fac din ARMONIE ceva care ajunge uneori insuportabil. Pentru ca "Floarea vietii" nu se poate obtine schimband la un momentdat raza cercului! Ea e garantul armoniei in exercitiul numit viata, si in vorbe se traduce doar prin "echidistanta"...sau daca vreti "pace, armonie, bucurie". Doar in aceasta corecta pozitionare nu mai esti nici dependent de ceva/cineva, nici asfixiat sau stresat dar nici parasit de cineva sau lipsit de ceva. Nu ai pozitii partizane, debalansate in nici o situatie/relatie. De aici nu mai vezi dualitatea. Aici inceteaza psihismele, definitiv, judecatile de orice gen.
Daca ar fi sa spun ca invit pe cineva sa solicite intrarea pe noul site, pe cei care au inteles asta i-as invita. Sunt cei mai apti sa patrunda in noua "lume".
Dar pentru a nu fi cumva inteles iar gresit, retineti "detaliul" ca suntem fiinte multidimensionale. Deci ca generam, simultan, cate o astfel de armonie in fiecare dimensiune a constiintei care suntem. 
Din neatentie ne straduim sa cuprindem intr-o singura pretinsa armonie fenomene aflate in diferite dimensiuni, noi mental credem ca e cu putinta si ne declaram armoniosi, neobservand ca am amestecat ...mere cu pere! 
Tu, ca Centru, e util sa te vezi o verticala, cu diferite puncte pe ea, corespunzator fiecare unui nivel/frecventa/dimensiune. Din fiecare acest punct generezi o "armonie". Ca atare esti ca un fel de sandwich de infinite "armonii", aflate in relatie de subordonare intre ele, pe verticala, de sus in jos. Ca atare, dand doar un exemplu, nu poate fi dizarmonie la nivelul emotii/sentimente si apoi, sub acea vibratie, sa ai pretentia sa fii armonios in corp fizic, sa zicem. Tot de aceea gradul de armonie/sanatate a corpului fizic te face sa fi constient ca dizarmonia e generata de undeva de mai sus, in modul cel mai probabil. 
Tot asa, daca mentalul tau e haotic, nu ai cum pretinde ca experienta de viata sa fie armonioasa.
Pe verticala functioneaza cauzalitatile iar pe orizontala conditionarile si pretinsele alegeri/separari/perceptiile duale. Ele deformeaza Armonia care tu ar fi util sa fi. 
Desigur comuniunile/comunitatile se tot aduna in diferite locuri si cu motivatii diferite, peste tot actionand limpede principiul rezonantei. Multi se aduna ocazional sau zilnic pentru meditatii colective, mai puternice si mai motivante. Toate ma bucura si sunt in contact permanent cu toti, indiferent ca sunt doar familii sau cercuri deja mai extinse. O poza de astfel de grup am sa o postez aici, poate si ca sa va inspire. Multumesc Danielei si celor din jurul inimii care ea e.
Nu este singururl loc unde copiii participa cu cei mari la meditatie si voiam sa stiti ca este foarte benefic pentru ei.
Si pentru ca e sanatos ca ei sa se joace, iata si cum ma vede unul dintre ei:
Desigur nu voi parasi nici acest blog, tocmai pentru ca este citit de multi, si el va contine in continuare informatii de un nivel mai larg accesibil si in termeni blanzi. Pe site-ul anuntat voi fi mai specific si voi relua anumite subiecte mai detaliat si probabil in limbaj mai abrupt. M-ar bucura sa am solicitari cat mai multe, dar dupa ce fiecare si-a revizuit in el gradul de ACCEPTARE a adevarului, asa cum este el. De asemeni m-ar bucura ca creativitatea si darul de experienta a fiecaruia sa isi faca loc cat mai puternic, pentru ca doar asa PRODUCEM NOI SCHIMBAREA.
Cu timpul CRED ca obiceiul de a (ne) darui va deveni acolo mai familiar, incepand sa ne oferim DARUL specific fiecaruia, cand fiecare il va fi descoperit. Voi cauta sa va ajut sa va limpeziti, deoarece...NIMIC NU E CEEA CE PARE!
Namaste! 





9 comentarii:

  1. așteptăm,OCTAVIAN... și sa ne ții la curent... iți trimitem multa iubire și eu sunt convinsa ca ceea ce faci-faci bine... NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Octavian,
    Am intalnit sit-uri pe care nu poti intra decat daca esti invitat .
    In final este decizia ta pe cine inviti sau nu

    o seara frumoasa,

    RăspundețiȘtergere
  3. ca un comentariu la articolul scris de GREGG BRADEN as vrea sa spun:" e ciudat când vezi dincolo de prăpastie ,de limite și vezi ca distanta dintre cele 2 tărâmuri rămâne tot acolo....stii ca se paote ajunge dincolo.. știi ce este acolo si totuși tot aici rămânem...ce ne tine???eu cred ca frica ..frica de a sari si a te desparți cu totul de acest mal al prăpastiei...pentru ca sa ajungi dincolo trebuie sa te desparți definit de aceasta parte....nu poți sa străbați hăul care se întinde in fata ta..nu e ceva liniar ci e o săritura..si pentru asta iti trebuie curaj....de ce nu avem curaj????"....eu sper sa ne regăsim curajul și sa trecem odată dincolo... căci noi avem curajul în noi și trebuie doar sa-l folosim....NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  4. Oau, m-am cam speriat la gandul ca ai pus link spre blogul meu. Pentru ca blogul meu nu este pentru cei cu "cunoastere" si probabil ca acestia nu vor gasi nimic deosebit acolo. Mereu am scris acolo pentru ceilalti, care nu au preocupari de genul asta, dar cu intentia ca acestia la care fac referire sa-si puna macar o intrebare despre sine, sa gaseasca acolo o scanteie, un gand care sa-i provoace sa caute mai departe ...in ei, despre ei si mai departe spre bloguri ca acesta al tau, de exemplu.
    Eu imi doresc foarte mult ca fiecare din cei anesteziati in mentalul colectiv sa faca o deschidere in ei. Si pentru mine 10 oameni care incep sa se "trezeasca" inseamna mai mult decat unul care s-a iluminat. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. NAMASTE OCTAVIAN..imi place cum ai pus problema cu floarea vietii..tin minte ca si despre apa se arata intr-un documentar ca unele vibratii provocate de anumite cuvinte produce o structura a apei care nu ste echilibrata,urata si dizarmonioasa pe cand cuvintele cu o energie benefica ca "te iubesc" structureaza apa intr-o forma geometrica foarte frumoasa si se obtin niste cristale bine echilibrate...si cum noi suntem intr-un mare procent apa -asta arata cum ne influenteaza pe noi emotiile si ce efecte au asupra corpului,psihicului etc...cat despre floarea vietii imi imaginez ca atunci cand creem din centru se obtine armonie tocmai pentru ca este construit simetric ,in acelasi timp si la aceeasi distanta de centru pe cand atunci cand nu construim din centru se obtine o constructie asimetrica ce corespunde si unei energii dizarmonioase...nu stiu unde am citit undeva ca omul incearca aici,in aceasta viata sa obtina aceasta simetrie si acest echilibru.....floarea vietii cred ca mai reprezinta si perfectul echilibru a celor doua piramide care se intrepatrund una venind de sus iar cealalta de jos si care este reprezentata in CABALLA....despre floarea vietii a spus multe si NASIM HAREIMAN si despre structura vidului ....parerea mea este ca trebuie sa construim din centru,,dar mai intai trebuie sa gasim acest centru in fiecare din noi......numai bine tuturor....NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  6. salut Octavian, solicit sa fiu pe lista ta de invitati si sper sa zburam cat mai sus
    Lucian

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragule drag, solicitarea se face prin apasarea linkurilor din text (doua) care te trimit la noul site. De acolo e o procedura intreaga, cu subscribe si aproval. Deci ne vedem pe calea ACEEA, unica de altfel
    octav

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru Dialara
    Ceea ce mi s-a intamplat mie la inceput poate fi asemanat cu faptul ca mai intai esti atras de magnetul mai puternic (Octavian - de fapt stiam de blog de la un prieten) si apoi dupa ce te "magnetizezi", incepi sa faci cunostinta cu altii care rezoneaza! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Incitant site va fi, Octavian. In urma cu mai multi ani, de cand mi-am mai clarificat cum vad eu viata si pe mine, mereu am fost tentata, cum ziceam eu, sa caut ce e "dincolo", chiar daca parea la un moment dat ca punctul respectiv e punctul final al cautarii. Si uite ca in conformitate cu ceea ce simteam/presimteam, a aparut relativ total neasteptat, si "dincolo de" punctul zero! :)

    RăspundețiȘtergere