Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 februarie 2013

Particule, entitati...inteligenta

...Mai citesc, mai vad, mai aud...reflectez, in mine sau spre inspiratia voastra meditativa...
Postarea aceasta cam asa va fi.
Nu am pretentia sa spun lucruri destepte, ba poate dimpotriva, banale si nici foarte "stiintifice" , doar reflexive.
O particula, fie ea de orice fel, clar face parte din Creatie, fie ea prana, adamantina sau cum o vom fi botezat noi. Ea poate contine si o informatie, poate fi o banca de date simpla sau compusa. Insa nu contine inteligenta. Nu poate procesa date.
Pentru a fi prelucrate date este nevoie de inteligenta, chiar minimala. De supravietuire macar. O particula nu are asa ceva. 
Prelucrarea unor date, indiferent cat de simple, este specifica unor sisteme mai complexe. Exista evident o relatie intre complexitatea/evolutia acelui sistem inteligent si diversitatea/complexitatea datelor pe care este capabil sa le proceseze. La orice nivel am face referire, raportul "direct proportional" se pastreaza.
Cand ne referim la sisteme cu inteligenta proprie, desigur le putem numi entitati. O infoenergie nu este o entitate, dar o entitate emite infoenergie, deoarece prelucrarea de date este un fenomen deja electromagnetic. Este deja o "manifestare".
Orice "curgere dirijata" inteligent este deja o manifestare, fie ca este un sentiment, un gand sau un alt...fluid. Ca si o miscare de electroni. Si evident, radiaza. Ce, cum, cu ce intensitate, deja sunt multi factori impricinati si nu face subiectul reflectiilor mele de aici. Ca observatie generala insa, exista iar o relatie direct proportionala in toata fenomenologia: cu cat frecventa este mai ridicata, radianta emisiilor creste.
In ciuda tuturor celor scrise de mine pana aici, nu stiu in baza carei logici, se presupune ca, fiinta umana evoluand ar trece in "starea" de complexitate in care inteligenta ei ar putea/s-ar presupune ca... trebuie sa dispara. 
Desi NICI UN AUTOR  sau EXPERIMENTATOR SERIOS nu a afirmat sau probat prin experienta lui asa o ineptie, multa "literatura" asa zis spirituala, si desigur o "intreaga subcultura de FB" afirma ca o fiinta supraevoluata, eventual una Iluminata ar cadea in imbecilitate. 
Deci am fi de acord ca este o fiinta evoluata, catre "cea mai", dar nu mai suntem de acord ca exista o legatura directa intre gradul de evolutie/complexitate a unui sistem si capacitatea sa de a prelucra date...Mi se pare cel putin suspecta aceasta logica...de FB.
Ca prin prelucrare intensiva de date se ajunge la concluzia ca nu aceea este Calea este cu totul ALTCEVA. Ca se ajunge in mod firesc sa vezi ca Inteligenta Suprema, EA insasi radiaza si poti doar prelua in fiece ACUM ceea ce iti este util, e doar o  superconcluzie logica, dar la ea se ajunge abia dupa ce te-ai "saturat" sa tot prelucrezi tu, chiar daca ajungi sa procesezi doar datele din ACUM. Dar si pentru a ajunge la ...doar ACUM, ai incins bine circuitele proprii cu trecut si viitor...Privesc cum multi se autosuspecteaza ca nu sunt pe drumul bun deoarece...devin inteligenti cu adevarat, nu doar intelectuali.  Intelectualul proceseaza date, doar ca in sistem CONDITIONAT/matriceal, inteligenta in schimb e jucausa, creativa. Ea nu are sabloane, e vie, sprintara. Intelectul e limitat la sabloanele bagate in el, programabil doar. Inteligenta este autocreatoare, se autoperfectioneaza.
Toti Iluminatii si Marii Maestrii ai toturor civilizatiilor au fost exemple de inteligenta sclipitoare si mare putere de patrundere, iar caile spirituale, oricare, sunt toate presarate cu pilde pline de inteligenta. Doar un intelect limitat poate crede (si credinta devine Lege pentru el), ca excelenta umana ar presupune...imbecilitate notorie...
http://vimeo.com/59234097


...si vizite pe acest blog!
Ca o continuare a filmului de mai sus, nici acesta nu este de evitat:
POVESTEA HAKTIVISTILOR
O celula este o entitate inteligenta. In ea au loc cca. 2000 de procese. Ca atare, ca sa functioneze optim, util ar fi sa o respectam, lasand-o sa-si optimizeze creativ procesele interne si relatiile externe. Din necunoastere/neintelegere insa noi alegem de multe ori, intelectuali fiind, sa o transformam si pe ea in unitate de viata ...intelectuala. Cu alte cuvinte ii predam tipare ale mintii noastre liniare, spre transfer si executie. Este motivul pentru care "ne antrenam" corpul "fizic", uitand ca el este doar o proiectie a Sinelui nostru, perfecta daca o lasam sa fie. Astfel obtinem din celule/tesuturi de celule inteligente, capabile de multa flexibilitate si infinita adaptabilitate creativa, niste biete masinarii bazate pe stimulare mecanicista. Un timp e posibil sa para ca "arata mai bine", dar la disparitia stimulilor dispare si presupusa lor estetica. Orice fost sportiv a cunoscut aceste urmari...
Daca nu suntem atenti, confundam usor o viziune inteligenta cu una...intelectuala, bazata pe anchiloza a sabloanelor/retetelor de tot felul.
In urma cu mai bine de 20 de ani era sa imi pierd ochiul drept, in urma spargerii unui disc diamantat care se rotea cu 4000 rot/min. Ma jucam, incercand sa tai ...plexiglas. A urmat o internare lunga la Spitalul de oftalmologie. Dupa mai bine de o luna, la externare, cea care pe atunci era sefa de sectie si de multi ani acum directoarea spitalului, mi-a facut o recomandare. Ca sa vad bine ar fi fost necesar sa merg sa imi corectez cu niste ochelari cu lentila special confectionata, niste aberatii total aiurea. Sau, imi recomanda ea, sa sufar putin de incomoditate vizuala si sa las in seama celulelor sa se adapteze/armonizeze singure ca tensiune, pentru a regla o imagine corecta. Alegerea imi apartinea, desigur. Am ales inteleapta ei recomandare si nu am confectionat nici un ochelar. Iata ca sunt ok.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu